Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.05.31. Banka Túra, Kesznyéten Tájvédelmi Körzet

2015.05.31
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 34. sz. Bükki Helyi Csoportja
a Búbosbanka éve alkalmából szervezett madár megfigyelő túrája.
 
Banka Túra
 
Időpont, helyszín  :  2015.05.31. vasárnap,  Kesznyéteni Tájvédelmi Körzet
 
Indulás: 8:30 kor Miskolc Búza tér templom parkolóból. Az Eger felől érkezőkkel Nyékládházán a Tiszaújvárosiakkal a helyszínen találkoznánk.
 
Tervezett túra hossza Kb. 7.5 km Időtartam kb. 5 óra
Program: Madármegfigyelés , túra . Várható fajok:  búbosbanka , vízi madarak (récék, ludak, gémek, kócsagok, vöcskök) ragadozó madarak ( sasok, rétihéják, ölyvek, sólymok), énekes madarak ( billegetők, nádiposzáták, sármányok )   Az útvonalat a terület nagy ismerője Zákány Albert (term. őr)  útmutatásai alapján járjuk be hogy a fokozottan védett madár fajok költését ne zavarjuk, de biztos távolságból megfigyelhessük őket. A területet ismerve nem fogunk unatkozni.
 
Felszerelés: bakancs, gumicsizma, esőkabát, réteges öltözet, étel, ital, távcső, fényképezőgép
 
Kérek mindenkit telefonon jelentkezzen be és mondja meg, hogy autóval vagy gyalog érkezik a találkozó helyre, ha autóval tud jönni hány személyt tud még elvinni. Kesznyétenbe elég rossz a tömeg közlekedés ezért így célszerű az utazást szervezni. Tehát bátran jelentkezzenek gyalogosok is hiszen nálam mindjárt 4 kiadó hely is van.
A közlekedési útvonalunk Miskolc-Nyékládháza-Tiszaújváros-Kesznyéten, akinek célszerű útközben csatlakoznia azt is telefonon egyeztetjük pl: Eger- Mezőköves felől vonattal érkezik Nyékládházára stb.
 
További infó:
Somoskői Péter
    alelnök
    MME 34. sz. Bükki Helyi Csoport
 
    (30) 2070-225
2014-04-12-004.jpg
bubosbanka-10.jpg