Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Év madara rajzpályázat

2015.09.01

Év madara rajzpályázat
Téma: A búbosbanka fiókái

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi csoportjának szervezésében

Rajzpályázatot hirdetünk a 2015. év madaráról általános iskolások és középiskolások részére, melynek témája: A búbosbanka fiókái! Célunk, hogy a pályázatra jelentkezők minél látványosabban örökítsék meg e színpompás madarainkat, valamint bővítsék ismereteiket a fajról. Díjazzuk a kreatívságot és az ötletességet!

A búbosbanka tavasszal 5-8 tojást is lerakhat, s a fiókák júniusban hagyják el a fészket. E madár fészkelőhely tekintetében nagyon alkalmazkodó; harkályok elhagyott odvaiban, tetőcserép alatti lyukakban is költhet, és a mesterséges odúkban is megtelepszik. 

Elvárások: 
Rajzlap: A3 vagy A4,
Használható technikák: Ceruzarajz, zsírkréta, vízfesték, grafit, színes ceruza, tus, tinta, szén, festék.. stb. 

Beküldési határidő: 2015. november 22. 

A művek beküldhetőek, valamint személyesen leadhatóak az Eszterházy Károly Főiskola D épületének portáján (Eger, Leányka út 4.)! 

A munkák hátoldalára kérjük ráírni a pályázó/szülő nevét, telefonszámát, e-mail címét és az iskola nevét! A 2 korosztály 3-3 nyertese tárgyi díjazásban részesül, valamint a pályaművek decemberben kiállításra kerülnek! 

Elérhetőségeink: 
Tel.: 06 20 358 5986
E-mail, ismeretterjesztő anyag igénylése a búbosbankáról: bukk@mme.hu
Csatlakozzanak hozzánk az interneten is! 
www.mme.hu/bukki_helyi_csoport
www.facebook.com/mmebukkihcs

A rajzpályázat megvalósulását az Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Tanszéke támogatja. További támogatóink: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, EGER TELEVÍZIÓ, FM 7 - Hang, ami elkísér, Szent István Rádió, EGER - A Te történeted.

banka_poszter_2015.png