Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ősz eleji ragadozómadár-vonulás megfigyelés (2015.09.05.)

2015.08.30

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület bükki helyi csoportja a ragadozómadarak őszi vonulásának megfigyelésére invitálja Önöket a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Kelet-Bükki Tájegységére! A túra során az érdeklődők akár megcsodálhatják a terület fokozottan védett ragadozómadarait is, valamint megtanulhatják szakemberektől a fajismereti meghatározásuk alapjait! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Várható ragadozó-fajok: barna rétihéja (Circus aeruginosus), egerészölyv (Buteo buteo), darázsölyv (Pernis apivorus), békászósas (Aquila pomarina), kígyászölyv (Circaetus gallicus), parlagisas (Aquila heliaca), kerecsensólyom (Falco cherrug)!

Helyszín: Tard/Köles-tető
Találkozó: Tard - Faluközpont (Polgármesteri Hivatal előtt -  Rózsa Ferenc út 1.)
A találkozó időpontja: 2015.09.05. (szombat) 08:00 (A program 12:30-ig tart)
A túrát vezeti: Kleszó András (BNPI munkatársa)
Érdeklődés, regisztráció: bukk @mme.hu; 06 20 358 5986 (Hák Flóra, MME)

Mivel a madarakat repülés közben, távolról fogjuk megfigyelni, így aki teheti, hozzon magával távcsövet vagy spektívet! A megfigyelő helyszínig kb. 1,5 km-es sétát fogunk tenni a találkozási ponttól, tehát mindenki időjárásnak megfelelően öltözködjön, kényelmes lábbeliben!

Fontos kiemelnünk, hogy bár a Bükkalján kiemelkedően jó ragadozó-mozgás van (főleg augusztus-szeptemberben), viszont inkább az várható, hogy ritkább fajokból fogunk kevesebb-, s a közönségesebbekből többet látni! Szép fajszámú, egyedekben gazdag megfigyelési napunk lehet, azonban - mivel madarakról lévén szó - ez nem kiszámítható! A programot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság támogatja.

szitta_tamas_kerecsensolyom.jpg
Kerecsensólyom (Fotó: Szitta Tamás)

A program eső esetén elmarad!