Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Madarász ovi - Egerben és környékén

FIGYELEM! EGERBEN ÉS KÖRNYÉKÉN A MADARÁSZ OVI FOGLALKOZÁSOK 2019. FEBRUÁRJÁIG SZÜNETELNEK! Ezen időtartam alatt a bukk@mme.hu e-mail címen jelezhetik az új környezeti nevelő kolléganő felé óvodájuk regisztrációját! Megértésüket köszönjük.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) zöld szervezetként különösen fontosnak tartja, hogy a gyerekekben már óvodás korban kialakuljon a természet iránti szeretet és tisztelet. Ezen területen a pedagógusok által végzett munka döntő fontosságú a jövő nemzedék életében, környezetéhez való hozzáállásában. Az MME Bükki Helyi Csoportjával környezeti nevelőnk segítségével ezért szeretnénk segíteni az óvodapedagógusok munkáját e téren. A program során az óvodások aktívan részt vesznek alapvető környezetvédelmi tevékenységekben, megismerik a környezetükben élő növényeket és állatokat. Emellett az MME-vel partnerségben tevékenykedő madarász ovik előnye, hogy tételesen eleget tesznek a zöld óvodai kritériumrendszer többségének.

madarasz_ovi_2016_foto_lesko_gabriella.jpg
Madarász foglalkozás az Érsekkertben (Fotó: Leskó Gabriella)

A foglalkozások a Madarász ovi hagyományaihoz igazodva szeptembertől - havi egy alkalommal – május végéig tartanak:

1. (csoportszobai) foglalkozás: „Madárlesen”. A madarak jellegzetességei, szokásai.
2. (terepi) foglalkozás: „A mi óvodánk körül élő madarak”.
3. (csoportszobai) foglalkozás: „Készülődés a télre”.  A tél hatása a madarak életére.
4. (terepi) foglalkozás: „Madárkarácsony”. Madárkarácsonyfa készítése az udvaron*, vagy madáretető kirándulás a parkba, közeli erdőbe, vízpartra.
5. (csoportszobai) foglalkozás: „Nemszeretem állatok”. Bogarak, kígyók, békák….
6. (terepi) foglalkozás: „Igaz a hír, gólyahír?!” Mi bújt elő, mi nyílt ki, mi jött meg?
7. (csoportszobai) foglalkozás: „Színes Tavasz!” A madarak násza, költés, fiókanevelés.
8. (terepi) foglalkozás: „Vendégségben az erdőben” Kirándulás.

A csoportszobai foglalkozások játékkal fűszerezett projektoros vetítéssel zajlanak. A terepi foglalkozások helyszínét előzetes egyeztetéssel választjuk ki.

A foglalkozások ára Eger és környékén: 7000 Ft/alkalom; a szolgáltatás ÁFA-mentes. Ahol az önkormånyzat vagy az intėzmėny alapítványa nem tudja vállalni a foglalkozások árát, gyermekenkėnt lebontva havi 300 Ft anyagi hozzájárulást igényel a program a szülőktől.

Az első bemutató-foglalkozás ingyenes!

A foglalkozások maximum 24 fős csoportokra értendőek, s az egyes foglalkozások különállóan is kérhetőek. Jeles zöld napokhoz kapcsolódóan lehetőség van egész óvodát érintő vetélkedő szervezésére, lebonyolítására is.

Kapcsolat, időpont egyeztetés: bukk@mme.hu

FIGYELEM! EGERBEN ÉS KÖRNYÉKÉN A MADARÁSZ OVI FOGLALKOZÁSOK 2019. FEBRUÁRJÁIG SZÜNETELNEK! Ezen időtartam alatt a bukk@mme.hu e-mail címen jelezhetik az új környezeti nevelő kolléganő felé óvodájuk regisztrációját! Megértésüket köszönjük.